Studentenvereniging Phileas Fogg

Studentenvereniging Phileas Fogg is een gemengde, traditionele Nederlandse studentenvereniging in Breda en is opgericht op 26 september 1966 en daarmee ook de oudste vereniging van Breda. Onze vereniging staat open voor heel studerend Breda en is dus niet direct verbonden aan een studierichting of Hogeschool. De verenigingsnaam is afgeleid van de hoofdpersoon uit het boek “De reis om de wereld in tachtig dagen” van de Franse schrijver Jules Verne.

Sv. Phileas Fogg is een ondernemende en actieve vereniging die jaarlijks verschillende activiteiten organiseert waaronder een introductie weekend, een kerstgala, de greppeltocht, vele borrels en feesten, de “Phileas Cup” en een almanak. De vereniging wordt draaiende gehouden door het bestuur en de verschillende commissies. In die commissies kan je veel leren en zelfs studiepunten halen voor op school.

De leden van de vereniging zijn verenigd in disputen en jaarclubs. Phileas Fogg kent dertien disputen, zes damesdisputen en zeven herendisputen. Ieder dispuut organiseert jaarlijks activiteiten, borrels en feesten. Hierdoor is er elke week wel wat te beleven. Tevens kent Phileas Fogg tientallen jaarclubs.

De sociëteit van de vereniging, genaamd “De Parel”, is gevestigd aan de Boschstraat in Breda. Kom eens kijken op een dinsdag en een donderdag en drink een biertje mee! Dit kost maar €1.50!

Bereikbaarheid:

Sociëteit De Parel ligt op 10 minuten lopen van Centraal Station of 5 minuten fietsen.

S.v. Phileas Fogg online: www.phileasfogg.nl