Herendispuut Dagobert

 

 

“De zoektocht naar het einde van de horizon is een lange weg, waarvan je het begin nooit mag vergeten en waar het einde nooit in zicht komt.” (Scrooge McDuck)

Het bovenstaande citaat zegt alles, waar het leven voor staat. Niet zozeer de woorden op papier, maar de gedachten hierachter. De horizon heeft geen einde. Er is dus volop mogelijkheid om hem te verbreden. Vergeet niet, dat ieder van ons onderweg is naar zijn of haar specifieke bestemming. En onderweg zijn is precies waar het om gaat, niet het bereiken van deze bestemming! Als men namelijk te snel reist, ontgaat alles waarvoor je op reis bent gegaan.

Dé Heren van Breda volgen gezamenlijk de weg en verbreden hun horizon. Hoe langer je onderweg bent, hoe meer er op je af komt. Zolang je de weg gezamenlijk aflegt, verandert het “verhaal” in een herinnering die gedeeld kan worden. Niet voor niets is ons motto “Non Facimus Inimicos Sed Amicos”, oftewel “Wij maken geen vijanden, maar vrienden”. Vriendschap is het delen van de horizon, hoe meer vriendschap, hoe breder de herinneringen.

Herendispuut Dagobert is opgericht op 24 april 1994 te Breda. Met op dit moment 69 enthousiaste leden zijn wij een opvallende verschijning in Breda en ver daar buiten. Dat Herendispuut Dagobert het actiefste dispuut van Breda wordt genoemd, is niet zo vreemd. De Heren van Dagobert gaan de uitdaging van het organiseren van feesten, evenementen en activiteiten niet uit de weg!

Naast de diverse activiteiten die Herendispuut Dagobert organiseert ter bevordering van het Bredaasche studentenleven, worden ook intern nog een hoop activiteiten ontplooid. Hierbij valt te denken aan vergaderingen, discussieavonden, uitstapjes, kerstdiner, oud-leden-activiteiten, vakanties, vader/moeder-zoondagen, diners en weekenden.

Iedereen heeft wel eens gezegd, of horen zeggen:” Er zijn grenzen”. Nee, die zijn er niet! Herendispuut Dagobert bewijst dat al ruim 25 jaar. De grenzen in het leven moet je verleggen. Op het moment dat je de grens bereikt hebt, is het einde zoek. En er is geen einde…

Welkom in de gouden wereld die Dagobert heet!

Onze actieve leden

Nathan Storm

Zittend lid sinds 2016

Pepijn Kets

Zittend lid sinds 2016

Koen Romme

Zittend lid sinds 2016

Wouter van Haperen

Zittend lid sinds 2016

Willem Vogelesang

Zittend lid sinds 2017

Rens Teuns

Zittend lid sinds 2017

Dyon Floors

Zittend lid sinds 2018

Xander van Dooren

Zittend lid sinds 2019

Youri Schut

Zittend lid sinds 2019

Pepijn van Tol

Zittend lid sinds 2019

Martijn Räkers

Zittend lid sinds 2021

Floren Roovers

Zittend lid sinds 2021

Tycho Kamphorst

Zittend lid sinds 2021

Jules van der Sijde

Zittend lid sinds 2021

Marco Tramper

Zittend lid sinds 2021