Het Verenigingsleven

 

Een dispuut

Een dispuut is een hechte vriendengroep die meer wilt doen dan enkel studeren en stappen met klasgenoten. Elk dispuut onderscheidt zich ergens in, zo ook Herendispuut Dagobert. De leden van Herendispuut Dagobert zijn ondernemend, organiseren niets voor minder dan een 10, hebben een hele sterke band met oud leden en hechten veel waarde aan de vriendschappen met bevriende disputen (zowel binnen als buiten Breda).

 

Een dispuut kiezen

Er zijn 8 Herendisputen actief in Breda, waarvan er 6 onderdeel zijn van Studenten Vereniging Phileas Fogg. Omdat er veel keuze is organiseren alle disputen borrels in de maand september.

Herendispuut Dagobert heeft een borrel op 25 september, ben je nieuwsgierig geworden? Mail dan naar bestuur@dagobert.net. Kan je deze datum niet? Geen probleem, mail ons en wij maken tijd voor je vrij.

 

Aspirant lid worden

Wanneer je bij onze borrels bent geweest en er is een klik ontstaan tussen ons beiden kun je aspirant lid worden. Aspirant leden zijn nog geen volwaardige leden van het dispuut. Voordat een student zich lid kan noemen van Herendispuut Dagobert dient er een aspiranten periode gelopen te worden. Hierin dient de student zich te bewijzen door verscheidene opdrachten succesvol af te sluiten.

 

Sv. Phileas Fogg

Een dispuut is meestal onderdeel van een Studentenvereniging, zo is ook Herendispuut Dagobert onderdeel van een Vereniging. Herendispuut Dagobert is opgericht onder de vereniging Synergie, daarna aangesloten geweest bij BSF Maurits en momenteel onderdeel van Phileas Fogg.