loading
loading
H.D. Dagobert Classic Car Rally - LUSTRUM IV
Sinds 1994
Diners met leden en oud leden
Herendispuut Dagobert
Lustrumdiner - Erba, Italie

Eerstejaars?

 

Nieuwe studenten? Welkom in Breda!

Mocht jij dit als eerstejaars lezen, betekent dit dat je de moeite neemt om je eens te verdiepen in het leven naast je studie. Dit betekent tevens dat we in ieder geval één ding gemeen hebben, namelijk de interesse in het leven en de bijbehorende avonturen en ontwikkelingen naast je studie.


Wij schrijven 24 april 1994. Op een warme lenteavond bundelden 7 Heren de krachten – maar bovenal de vriendschap – en werd Herendispuut Dagobert een feit. Nu, ruim 20 jaar verder, leeft deze vriendschap nog steeds voort.


“De zoektocht naar het goud is een reis waarvan het begin nooit vergeten mag worden en waarvan het einde nooit in zicht komt.”


De zoektocht naar het goud is een metafoor voor vriendschap. Een vriendschap die je aangaat voor het leven. Deze vriendschap voor het leven resulteert onder andere in jaarlijks terugkerende activiteiten en tradities (zowel intern als extern).


Ben jij geïnteresseerd in het studentenleven? Kijk gerust eens rond op de website en schroom niet om contact met ons op te nemen!


Welkom in Breda!


Met Herengroet,


Pepijn Kets
Voorzitter Herendispuut Dagobert

Het Verenigingsleven

 Een dispuut

Een dispuut is een hechte vriendengroep die meer wilt doen dan enkel studeren en stappen met klasgenoten. Elk dispuut onderscheid zich ergens in, zo ook Herendispuut Dagobert. De leden van Herendispuut Dagobert zijn ondernemend, organiseren niets voor minder dan een 10, hebben een hele sterke band met oud leden en hechten veel waarde aan de vriendschappen met bevriende disputen (zowel binnen als buiten Breda).

 Een dispuut kiezen

Er zijn 8 Herendisputen actief in Breda, waarvan er 6 onderdeel zijn van Studenten Vereniging Phileas Fogg. Omdat er veel keuze is organiseren alle disputen borrels in de maand september. Herendispuut Dagobert heeft een borrel op 25 september, ben je nieuwsgierig geworden? Mail dan naar bestuur@dagobert.net. Kan je deze datum niet? Geen probleem, mail ons en wij maken tijd voor je vrij.

 Aspirant lid worden

Wanneer je bij onze borrels bent geweest en er is een klik ontstaan tussen ons beiden kun je aspirant lid worden. Aspirant leden zijn nog geen volwaardige leden van het dispuut. Voordat een student zich lid kan noemen van Herendispuut Dagobert dient er een aspiranten periode gelopen te worden. Hierin dient de student zich te bewijzen door verscheidene opdrachten succesvol af te sluiten.

 Sv. Phileas Fogg

Een dispuut is meestal onderdeel van een Studentenvereniging, zo is ook Herendispuut Dagobert onderdeel van een Vereniging. Herendispuut Dagobert is opgericht onder de vereniging Synergie, daarna aangesloten geweest bij BSF Maurits en momenteel onderdeel van Phileas Fogg.