loading
loading
H.D. Dagobert Classic Car Rally - LUSTRUM IV
Sinds 1994
Diners met leden en oud leden
Herendispuut Dagobert
Lustrumdiner - Erba, Italie

Het Kasteel

Een mooie verbeelding is fantasie. Fantasie geeft de mens het vermogen zich willekeurige zaken als reëel voor te stellen. Er is een plek waar je fantasie tot werkelijkheid komt. Het is een plek waar echte vriendschap leeft en tot stand komt. Een plek waar iedere avond het glas wordt geheven op de gouden wereld die Dagobert heet. De plek waar het woord passie vandaan komt, Het kasteel van Dagobert.

 

In de parel van het zuiden nabij de oude linies van Tachtigjarige oorlog ligt de Delpratsingel. Ze verwijst naar de vroegere fortificatie van de noordelijke gelegen Hoge Vucht, deze fortificatie was onderdeel van een beschermingslinie in de Tachtigjarige oorlog van de vestingstad Breda. Deze ‘Parel van het zuiden’ was weer belangrijk voor de bescherming van Holland en overige noordelijke gelegen gewesten. Drie ‘Heren van Breda’ nemen nu vanuit het Kasteel 'de Delprat' de bescherming van het noorden van onze stad op zich. Neem hier vrede mee.

 

Aan de Delpratsingel 11a heeft Herendispuut Dagobert zijn zetel. In het glorieuze Dagoberthuis brengen de Heren van Breda veel tijd door. In het huis worden allerlei sfeervolle activiteiten en borrels gehouden tot in de late uren. De deur staat bij ons altijd open voor het nuttigen van een goud gele rakker met een witte kraag.

 

Delpratsingel vroeger breda

 

De bewoners van het Kasteel van Dagobert zijn momenteel:

 

Bart Dirven
Sjoerd van Aanhold
Levi Honing
Pepijn Kets
Rens Teuns